Followers

Tuesday, 24 May 2011

ISMAIL LEPAT DIANIAYA SISTEM POLITIK MALAYSIA ?

ASSALAMUALAIKUM semua :)
eeerrr,tajuk agak politikan ? hahaha... sebenarnya cycy nak story pasal
ISMAIL LEPAT mungkin ada yang tak kenal,mungkin ada yang kenal...bagi yang tak kenal meh nak cita...Ismail Lepat ni adalah seorang bapa yang telah kehilangan anak lelaki maybe da lebih 13tahun...Tapi sampai sekarang tak jumpa,cycy syorkan ampa semua layan video ni..bukan untuk politik,tapi untuk menyelami hati seorang rakyat yang inginkan pertolongan orang atasan...cycy pon tak tau sangat kes ni,sebab kejadian ni jadi cycy masih kecil,so meh cycy gtau kronologi kes beliau...

thanks baca ! ily ♥

do like sygg !

Sunday, 22 May 2011

kembali meng-update blog kembali :)

ASSALAMUALAIKUM semua :)
maaf la lama tak update blog,sebab buzy menjaga ank2 sedara yg sgt la comel =.='
mmg letih jaga budak2, mcm na la mak boleh sabar jaga kita dulu? erm . . .
meh sini nak tunjuk ank2 sedara yg comel tuh :)

yang ni ULTROMEN


yang ni plak BEN-10


yeahh , baru dua orang yg ada kat umah ni . . . belum lagi yang lain , duk ada lg 7 orang lg yang tak dapat nak hadirkan diri di rumah tokwan AMIRUDIN . . .kalu mai semua cucu-cucu AMIRUDIN , mampuih la achik depa ni . . . hahahaha . . .
okey all , seriously penat sgt :(
ASSALAMUALAIKUM semua :)

thanks baca ! ily ♥

do like sygg !

Tuesday, 17 May 2011

SELAMAT HARI GURU :D

ASSALAMUALAIKUM semua :)
hari nih adalah hari guru , so SELAMAT HARU GURI untuk semua guru didunia nih . . .
especially untuk guru-guru di SEKOLAH TABIKA PERPADUAN MAK MANDIN , SEKOLAH RENDAH SEBERANG JAYA , SEKOLAH RENDAH SERI TASEK , SEKOLAH MENENGAH BANDAR TASEK MUTIARA . . .
okey , semalam duk tgah dok online fb cycy dpt IM CHAT dari yus (schoolmate) . . .

dia tya , cycy ada ucapan apa2 tak untuk cikgu2 sekolah kita ? yus nak wat kad besar then sapa ada ucapan boleh gtaw yus , yus letak . . . *ni untuk sekolah menengah ye :)
so trus sampai dlm otak ucapan ni . . .  

UCAPAN : kegigihanmu dalam mendidik , tidak akan kami lupakan...
TERIMA KASIH CIKGU . . .
KEPADA : CIKGU FADHIL
DARI : AMIRA AMIRUDIN (wakil kelas a.k.a ketua kelas mpv08-09)
KELAS : mpv08-09

nampak tak KETUA KELAS tuuuu . . . hahaha . . .
yup utk cikgu fadhil a.k.a bapak . . .dialah cikgu yang terbaik skali :)
thanks cikgu sebab ajar saya mcm2 , even dlm kelas tu saya yang paling nakal , paling byk wat masalah , paling banyak melawan cikgu2 yg mengajar kelas kita . . . wuuuu~~ sorry cikgu sbb nyusahkan cikgu :(
cikgu gak byk bg nasihat untuk mulakan bisnes , skang saya dah ada bisnes sendiri . . .
maybe ni semua berkat usaha doa cikgu :)
terima kasih banyak-banyak cikgu . . .
jasa cikgu tak dapat saya balas , hanya allah saja dapat membalasnya . . . saya hanya mampu berdoa dari jauh saja supaya cikgu sihat dan panjang umur . . . :')
tak lupa juga untuk cikgu shafina a.k.a mummy pina cikgu sains kesayangan saya . . . cikgu ni plak byk dgar saya nangis , samada hal study mahupon peribadi . . . seriously mummy pina byk bg nasihat . . .
saya sayang cikgu saya walau byk cikgu yang anti saya , tapi saya tak kacau depa kan , kan , kan ?
 
SAYA RINDU SMKBTM :(

so , lepas IM CHAT dgn yus , tetiba si syukri muncul lak dlm IM CHAT then bergosip lak ngn dia nih . .
da tu tetiba ja dia ajak g skolah (harini) , dlm keadaan terkesima trus janji ngn dia jumpa kat skolah pkul 9am . . .
cycy pon kunci la jam kul 8am , semangat la nak g sambut hari guru kat skolah . . . bila kuar ja nk g start moto . . . tgok-tgok tayar moto pecah :(
adoii ! lambat gak la sampai skolah , dlm 11am baru sampai . . . masa cycy sampai tu da dekat nak abeh da majlis sempat jumpa beberapa cikgu ja . . . so , sempat la gak dari tak sempat :)
seriously , rindu nak sambut hari guru kat sekolah . . .sekurang-kurangnya terubat gak la perasaan tu :)
okey all , ngntok da nih . . . insyaallah esok ada la entry lg :)
ASSALAMUALAIKUM semua :)

p/s : jaga diri , penyimbah asid masih berlegar-legar diluar nuh :(
*takut!

thanks baca ! ily ♥

do like sygg !

Sunday, 15 May 2011

HAPPY BIRTHDAY NUR ARDINA NAJWA :D

ASSALAMUALAIKUM semua :)
HAPPY BIRTHDAY lagi ?
yes ! ari nih birthday anak sedara cycy yang ke 9tahun :)
so , pagi-pagi lagi mak kejut awal coz nk g umah akak nak g sambut birthday najwa . . . haih , baru dok cita-cita nak bgun lewat . . .
so , cycy pon ikot la mak . . tanpa hadiah di tangan :)
baikkan achik ampa nih ? HAHAHA

sorry la najwa achik kan penganggur yang bertauliah . . . HAHA
akak wat kecik2 ja . . . juz pgil keluarga yang terdekat . . .
kat sini cycy kepilkan beberapa gambar yang tak seberapa . . .





p/s : kek ni buatan sendiri tau , tak da jual kat mana2 kedai !!
harap maklum :D



p/s : BIRTHDAY GIRL <3





okey , yang ni ja sempat dikepilkan . . . mybe akan di upload dlm fb . . . so , sampai disini ja entry kali nih . . . insyaallah ada umur ada la entry pas nih :)
ASSALAMUALAIKUM :)


p/s : baby yang comel tu nama dia KHALIESYA :)
comel mcm saya kan  , kan , kan ?
=.=

thanks baca ! ily ♥

do like sygg !

KESILAPANKU KEEGOANMU ! :')

Besar kesilapanku besar lagi kesilapanmu
Hampa yang kau rasakan hampa lagi perasaanku
Kau cuba menyatakan aku
Menbuat kesilapan
Yang tak mungkin kau maafkan lagi
Ku tak mungkin kau perlu di sisi

Besar kesalahanku besar lagi keegoanmu
Berkali ku beri alasan berkali-kali kau menolaknya
Kau ingin ku menyatakan
Diri ini bagai lilin
Dan terbakar oleh perbuatanmu

Suasana sepi kini menambahkan bening
Di dalam hatiku
Mengadil silapmu biar di jiwamu aku telah tiada
Di waktu begini diusik kenangan silam
Yang bertandang
Lalu ku biarkan
Ia menabahkan hati ini

Kekasihku cukup engkau buat ku begini
Luka ini usah engkau berdarahkan kembali
Aku masih cinta padamu
Aku masih setia padamu
Kembalilah engkau padaku seperti dahulu

Di dalam rindu ku menangis
Di dalam kalbu ku terasa
Teringatmu di kala derita
Yang memisahkan kita

Di dalam sedu ku berseru
Yang terukir di dalam hatiku
Kekasih bukalah pintu
Untuk sekali ini
Aku cinta kep
adamu

p/s : ni sebenarnya lagu DATO' SITI NURHALIZA . . .
terpaksa post mcm ni , sbb nak menyedarkan seseorang . . .

MAAFKAN SAYA !


thanks baca ! ily ♥

do like sygg !

Friday, 13 May 2011

YEAYYYY !!!

ASSALAMUALAIKUM
alhamdulillah . . .
da boleh sign-in blogspot akhirnya . . .
setelah beberapa jam duk menunggu . . .
bila dah boleh sign-in , ada lak entry yang ilang terus
TAK DA MOOD !
walau satu entry ja pon . . .
tapi entry tu da la pasal MAK . . .
wuuuu~~~
dekat group KBU pon blogger suma dok tak tentu arah . . .
ada yang minta number phone la mcm2 la . . . sampai tak terlayan post depa kat group . . .
HAHA
ada gak group yg len pon ada gak yg duk meroyan . . .
coz tak leh nak update blog . . .
HAHA
so , sampai disini ja kot entry kali nih . . .
harap blogger tak wat prangai esok :)
okey , bye
ASSALAMUALAIKUM :)
p/s : idea ilang truihhh , tadi pg pya la semangat nak update . . .

thanks baca ! ily ♥

do like sygg !

Thursday, 12 May 2011

FAMILY [ part mak ] :D

ASSALAMUALAIKUM semua :)
baru ada kesempatan nak update blog . . . ni pon baru pas layan ayiem dgn roy kat skype . . . 
btw , arini ujankan ? ALHAMDULILLAH :)
arini cycy ganti puasa tahun lepas , so tak la letih sgt sbb ari ujan . . . cuma mengantuk ja . . . huh !
disebabkan mengantuk la cycy kena gelak ngn MAK dan ADIK . . . HAHAHA
nak tau apa ? td dlm ptg mcm tu cycy  tgh dok layan fb , so tgok jam da pkul 4pm lebih . . .
so , cycy kuaq la bilik . . . p cari mak . . . da jumpa mak ka dapoq . . . then blakulah dialog ini . .


cycy : mak , jom p bazar ramadhan. . .
mak : hah ?
cycy : ya la ,sat g p lambat parking susah dapat la . .  malas nak paking jauh2 . . .
mak : ang sihat ka dak ?
cycy : sihat la . . . =.='
[ sambil adik mai pengang dahi CYCY ]
mak : ang p sat tgok kelendar lani bulan islam , bulan apa ?
cycy : [ sambil tepuk dahi ] HAHAHA . . . laaa , orang lupa la . . . orang ganti posa . . .
mak : HAHAHA , exited lelebih ang nih . . . [sambil gelak dgn adik ]
CYCY : aihhhh . . .


HAHAHA , tu la . . . tetiba ja rasa da bulan posa . . . HAHA . . .
so , meh sini cycy nak tunjuk mak cycy yg SUPER AWESOME . . .



yup ! ini mak cycy :)
ni la wanita yang sangat penyabar dalam dunia ni . . . tak pernah cycy jumpa wanita secekal ni . . .
wanita ni la yang mmbesarkan cycy sampai skang . . . even , dlm kesemua anak mak . . cycy la paling nakal . . . mak selalu kena pgil dgn cikgu time cycy skolah dulu :(
tapi , mak tak pernah nak marah :')
seriously , terlalu byk sgt keistimewaan mak cycy nih . . . susah nak ungkapkan :)

iloveyoumak!

so , sampai disini saja entry kali nih . . . insyaallah , kalu umur panjang ada la entry lg pas nih :)
bye all . . .
ASSALAMUALAIKUM :)



thanks baca ! ily ♥

do like sygg !